DigiCollab-FB-hands

App eller nettside? Ja takk, begge deler!
Når bedrifter skal “på mobil” står valget ofte mellom en mobiltilpasset nettside eller å få utviklet en egen app. Begge alternativer har fordeler og ulemper, men må man velge?

En app må lastes ned og installeres på mobilen. Den har et hav av muligheter med direktemeldinger, offline bruk, GPS, kamera, sosial deling m.m., men innholdet i appen er ikke søkbart fra nettet.

En nettside åpnes i nettleseren og fungerer både på mobil og PC. Den har få muligheter sammenlignet med en app, men er til gjengjeld tilgjengelig for alle og innholdet blir søkbart fra nettet.

Fordelene med app
App-platformen har et hav av muligheter og fordeler, men etter vår vurdering er det to ting som er ekstra nyttig.

1. Appen er lett å finne frem

Appen får sitt eget ikon på hjem-skjermen til brukeren. Hun trenger ikke huske en internettadresse eller bla seg frem i Favoritter i nettleseren. Ett trykk og så er hun i bedriftens app.

2. Direktemeldinger (pushvarsler)

Med egen app har bedriften mulighet til å sende ut meldinger til brukerne (kostnadsfritt!). Gi beskjed når nytt innhold er lagt ut, frister nærmer seg eller selgeren har nådd en ny milepæl.

Brukeren mottar meldingen på samme måte som en SMS. Ett trykk på meldingen og vips så er brukeren igjen tilbake i appen.

Hvis løsningen som skal utvikles er til internt bruk vil en app stort sett være det beste alternativet.

Fordelen med nettside
Innholdet i en app er kun tilgjengelig for dem som laster ned appen, mens en nettside kan være åpen for alle. Hvis det er et poeng at folk skal finne frem til innholdet gjennom søkemotorer vil en nettside være best.

Gjennom en nettside får du ikke mulighet til å sende direktemeldinger, og mange brukere opplever det som mer tungvint enn å bruke en app.

Det beste fra begge verdener
Ofte vil man ha behov for begge deler: Både gjøre innholdet tilgjengelig for alle gjennom en nettside óg utgi en egen app som gjør det mulig å følge opp brukerne med direktemeldinger m.m.

Med en app fra App4u kan innholdet speiles til en mobiltilpasset, søkemotorvennlig nettside. Du som administrator styrer innholdet på ett sted, mens det oppdateres likt både i appen og på nettsiden.

Arbeidet med publisering av innhold forblir den samme, og bedriften kan yte godt av fordelene til begge løsninger.